Analýza volby umístění sídla dceřiné společnosti z daňového hlediska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zaměřuje na rozhodováním firem s organizační strukturou korporací působící v České republice a na Slovensku z daňového hlediska. Soustředí se zejména na daně přímé, konkrétní daňové zatížení, odvody na sociální a zdravotní pojištění, roz-dělování zisku. Zmíněna je i daňová harmonizace. Dále obsahuje shrnující tabulky. Na závěr je představeno hodnocení, kde je efektivní hledat umístění z hlediska nákladů a s ohledem na legislativní vývoj.
The masters's thesis focuses on decision making of companies with organizational structure of corporations operating in the Czech Republic and Slovakia from the tax point of view. It mainly focuses on direct taxes, specific tax burdens, social and health payments and profit sharing. It is also mentioned tax harmonization. It contains summa-ry tables. In conclusion, an evaluation is presented where it is effective to look for location from costs point of view and in terms of legislative developments.
Description
Citation
GRETSCHELOVÁ, A. Analýza volby umístění sídla dceřiné společnosti z daňového hlediska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Ph.D. (člen) Ing. Jana Gláserová, Dr. (člen) doc. Ing. Marie Pavláková Dočekalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
otázky vedoucího - odpovězeno otázky oponenta - odpovězeno inženýr Svirák - Jaká je vaše role ve vztahu k oběma firmám a jaký mají obrat? - odpovězeno inženýr Svirák - Kdo jsou hlavní zákazníci obou zmíněných společností uvedených ve Vaší diplomové práci? - odpovězeno inženýrka Gláserová - Uveďte rozdíl mezi pojmy náklady na založení a zřizovací výdaje, který pojem je vhodné použít v souvislosti s Vaší diplomovou prací? - nevysvětleno inženýrka Gláserová - Od kdy byl v České republice zrušen pojem zřizovací výdaje a proč? - neodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO