Vybrané transakce s obchodním podílem z účetního a daňového pohledu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou vybraných transakcí s obchodním podílem z účetního a daňového pohledu. V první části jsou vymezena základní teoretická východiska. Analytická část je zaměřena na rozbor legislativní úpravy související s nabytím, držbou a prodejem obchodního podílu. V návrhové části je na základě získaných poznatků stanovena metodická pomůcka. Navržená metodická pomůcka je následně aplikována na příkladu.
Master thesis deals with the issue of selected business share transactions from the accountancy and tax view. In the first part of thesis there are defined the basic theoretical concepts. The analytical part is focused on the analysis of the law connected with acquisition, holding and selling a business share. The practical part is based on acquired knowledge to elaborate a methodical tool. Suggest methodical tool is subsequently applied to the example.
Description
Citation
SLÁMOVÁ, K. Vybrané transakce s obchodním podílem z účetního a daňového pohledu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Miloš Tumpach, Ph.D. (předseda) doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Otázky vedoucího - nebyly položeny Otázky oponenta - odpověděla výborně Doplňující otázky: Otázka 1. (doc. Brychta) Jaký článek smlouvy o zamezení dvojího zdanění by dopadl na prodej obchodního podílu? Otázka 2. (prof. Tumpach) Dle Vašeho názoru 40 % dostatečný pro majoritní podíl?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO