Mezinárodní zdaňování dividend

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá problematikou zdaňování dividend z pohledu právnických osob. S přihlédnutím k šíři tématu je práce zaměřena na zdaňování dividend, které plynou právnické osobě se sídlem či místem vedení na území České republiky. Specifikuje právní úpravu týkající se problematiky, a to jak mezinárodní, unijní, tak i vnitrostátní. Zjištěné poznatky jsou aplikovány na komplexním modelovém příkladu, který mimo postupu zdaňování dividend stanovuje i účetní pohled na problematiku.
This diploma thesis deals with the issue of taxation of dividends from the point of view of legal entities. Taking into account the breadth of the topic, the work is focused on the taxation of dividends, which are due to a legal entity having its registered office or place of management in the territory of the Czech Republic. It specifies the legal provisions on the issue, both international, EU and national. The findings are applied to a complex model example that sets out the accounting view of the issue beyond the process of dividend taxation.
Description
Citation
NEDOMOVÁ, M. Mezinárodní zdaňování dividend [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Miloš Tumpach, Ph.D. (předseda) doc. Ing. et Ing. Renáta Myšková, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Mgr. Karel Brychta, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Michaela Beranová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Otázky vedoucího - odpověděla velmi dobře Otázky oponenta - odpověděla velmi dobře Doplňující otázky: Otázka 1. (doc. Myšková) Upřesněte účtovou třídu skupin a použití syntetických účtů v diplomové práci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO