Teplotní vlastnosti automobilových zdrojů světla - LED

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je shrnout základní informace ohledně tepelných vlastností automobilových zdroj světla se zaměřením především na LED diody. Dále vymodelovat LED diodu v Inventoru, provést simulaci Jouleových ztrát v Ansysu Workbench a simulaci oteplení LED diody z dvodu Jouleových ztrát v Ansysu Workbench Transient.
The aim of this theses is to summarize the basic information about thermal properties of automobile lighting sources. The main topic is a LED diode. A model of a LED diode is going to be created in Inventor. A simulation of Joule's losses will be performed in Ansys Workbench Transient.
Description
Citation
BÁRTA, J. Teplotní vlastnosti automobilových zdrojů světla - LED [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-08-29
Defence
Student prezentoval diplomvou práci na téma světelné zdroje v automobilech se zaměřením na LED. Prezentoval přehled použivaných zdrojů světla v automobilech. Popsal výhody a nevýhody jednotlivých zdrojů osvětlení. Popsal model LED diody a uvedl její parametry. Shrnul provedené simulace a popsal dosažené výsledky. Odpověděl na otázky oponenta. S problémy odpověděl na otázky komise. Neodpověděl na otázku týkající se přestupu tepla v LED diodách.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO