Elektromagnetické výkonové aktuátory

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce se zabývá literární rešerší a fyzikální analýzou výkonových aktuátorů pracujících na principu elektromagnetické akcelerace kovových předmětů. Cílem je matematická analýza a výroba vybraného typu elektromagnetického aktuátoru, konkrétně indukčního coilgunu.
This master thesis focuses on literature research of problematics linked to power actuators working on electromagnetic principle to accelerate metal projectiles. It’s goal is mathematical analysis and constuction of selected type of electromagntic power actuator – induction coilgun
Description
Citation
KADLECOVÁ, L. Elektromagnetické výkonové aktuátory [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-08-29
Defence
Studentka prezentzovala diplomovou práci na na téma návrh elektromagnetického aktuátoru. Popsala konstrukci aktuátoru a prezentovala provedenou literární rešerži. Popsala vytvoření dvou prototypů a uvedla rozdíly mezi výslednými parametry. Prezentovala průbehy statorových proudů a popsala jednotlivá elektrotechnické schémata. Ukázala fotodokumentaci hotového zařízení. Popsala rozdíly mezi jednotlivými projektily a dále shrnula naměřené průběhy indukčnosti v závislosti na frekvenci. Dále prezentovala výsledky měření rychlosti jednotlivých typů projektilů. Odpověděla na otázky oponenta a komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO