Konstrukční návrh přípravku pro odjehlovaní ozubených kol

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá konstrukcí přípravku k odjehlování ozubených kol ve stroji Gleason GP 200. V první části práce je zpracována rešerše o současných metodách odjehlování. Následuje rozbor úlohy, kde jsou analyzovány rozměry a dispoziční řešení stroje se zaměřením na umístění přípravku. Dále je provedena volba vhodného nástroje. Jsou nastíněny dvě varianty konstrukčního řešení. Jedna z nich je dále rozpracována. Jsou vyřešeny důležité konstrukční uzly přípravku. Na konci práce je provedena analýza geometrie a tuhosti přípravku. S přihlédnutím k maximální deformaci je doporučeno maximální zatížení přípravku.
This thesis deals with the design of the equipment for deburring gears on the Gleason GP 200 machine. The first part contains research of current methods of deburring. At the following analysis of the task dimensions and layout of the machine, focusing on equipment placement, are analyzed. Next, a choice of tool is made. Two variants of design solutions are outlined. One of them is more elaborated. Important structural units are solved. At the end of the thesis an analysis of the geometry and stiffness is made. The maximum equipment load is recommended with regard to the maximum deformation.
Description
Citation
BOSÁK, D. Konstrukční návrh přípravku pro odjehlovaní ozubených kol [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojní inženýrství
Comittee
doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Pernikář, CSc. (místopředseda) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO