Přepočet krovu kostela sv. Kateřiny v Kateřinkách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Kostel sv. Kateřiny se nachází v Opavě-Kateřinky, Kostelní 119/1. Vzhledem k rozsáhlému poškození konstrukce krovu, byla provedena prohlídka se zaměřením na geometrii jednotlivých prvků a jejich poškození (rozsah trhlin a výskyt dřevokazného hmyzu a plísní). Na základě zjištěných údajů byl proveden kontrolní výpočet prvků krovu nad hlavní částí kostela (na mezní stav únosnosti (MSÚ) a použitelnosti (MSP)). Bylo zjištěno, že většina prvků vyhoví. Je třeba vyměnit nejvíce poškozené části prvků.
Church of St. Catarine is located in Opava-Kateřinky, Kostelní 119/1. Due to the extensive damage to the truss structure, a survey was conducted focusing on the geometry of individual elements and their harm (extent of cracks and incidence of woodworm and mold). On the basis of the data obtained, a control calculation of truss elements above the main part of the church was performed (ultimate limit state (ULS) and the serviceability limit state (SLS)). Most elements were found to be satisfactory. However, replacing the most damaged parts of the elements is necessary.
Description
Citation
BAYER, P. Přepočet krovu kostela sv. Kateřiny v Kateřinkách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO