Návrh asfaltové směsi s použitím 30 % R-materálu a její posouzení funkčními zkouškami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem mojí bakalářské práce je návrh asfaltové směsi s vyšší životností (směsi typu VMT 16) a její následné posouzení vybranými funkčními zkouškami. Směsi VMT se používají pro ložní a podkladní vrstvy vozovek s vyšším dopravním zatížením. Hlavní myšlenkou této bakalářské práce je návrh takové asfaltové směsi, která bude složena z přírodních kameniv, recyklovaných asfaltových směsí a asfaltu modifikovaného pryžovým granulátem, a přesto si zachová dobré vlastnosti pro použití ve vozovce. Použití recyklovatelných asfaltových směsí umožní znovupoužít vybourané nebo vyfrézované asfaltové vrstvy, kterých je v současnosti vysoký přebytek a umožní snížit celkové náklady na stavbu nových asfaltových vrstev s vysokou kvalitou. V bakalářské práci je popis provedených empirických a funkčních zkoušek, podle nichž byla výsledná asfaltová směs navržena, a výsledky porovnány s TP151 - Asfaltové směsi s vysokým modulem tuhosti (VMT).
The aim of my bachelor thesis is to design asphalt mixture with a higher lifetime (mixture of type VMT 16) and its subsequent assessment by selected functional tests. VMT blends are used for load and underlayer layers of roads with higher transport loads. The main idea of this bachelor thesis is the design of an asphalt mixture consisting of natural aggregates, recycled asphalt mixtures and crumb rubber modified bitumen, yet retaining good road-holding properties. The use of recyclable bituminous mixtures will allow the recycling of bent or milled asphalt layers, which is currently high in surplus, and will allow the overall cost of building new high-quality asphalt layers to be reduced. The bachelor thesis describes the empirical and functional tests performed, according to which the resulting asphalt mixture was designed, and the results compared with the TP151 Asphalt mixture with high modulus of stiffness (VMT).
Description
Citation
HORÁČEK, D. Návrh asfaltové směsi s použitím 30 % R-materálu a její posouzení funkčními zkouškami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO