Vývoj speciálních vysokopevnostních betonů s nízkými objemovými změnami

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou objemových změn betonu, zejména smršťováním betonu. Jsou popsány jednotlivé druhy objemových změn betonů, příčiny, vzniky a způsoby, kterými je lze eliminovat. Experimentální část je zaměřena na sledování objemových změn betonu do 28 dnů zrání s použitím rozdílného druhu a dávky protismršťovací přísady, smrštění cementových past do 24 hodin od zamíchání, vývin hydratačních teplot betonů a cementových past.
The bachelor thesis deals with problems of volume changes of concrete, especially shrinkage of concrete. Types of concrete changes, causes, occurrences, and ways to eliminate them are described. The experimental part is focused on monitoring the volume changes of concrete within 28 days of maturing using a different type and dose of shrinkage reducing additions, a summary of cement pastes within 24 hours of mixing, the development of temperatures of the hydration temperatures of concrete and cement pastes.
Description
Citation
MERUŇKA, M. Vývoj speciálních vysokopevnostních betonů s nízkými objemovými změnami [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO