Betony s elektrárenskými popílky pro prostředí XF3 a XF4

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá betony s použitím elektrárenského popílku, jako aktivní příměsi pro prostředí XF3 a XF4. Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. První, teoretická část je zaměřena na základní informace o elektrárenských popílcích a řeší dosavadní poznatky o betonech s částečnou náhradou popílku a posuzuje následně jejich vlastnosti jak v čerstvém, tak v zatvrdlém stavu. Dále jsou uvedeny světové poznatky chování těchto betonů. Druhá část se zabývá experimentálním ověřením těchto poznatků obsažených v teoretické části. Cílem této práce je ověřit trvanlivost betonu s popílkem pro prostředí XF3 a XF4.
This bachelor thesis deals with concrete using fly ash as an active ingredient for environment XF3 and XF4. Bachelor thesis is divided into two parts. The first, theoretical part, is focused on basic information on power generation of fly ashes and solves the existing knowledge about concrete with partial asphalt replacement and then evaluates their properties both in fresh and condensed state. Below are the world-wide knowledge of the behavior of these concrete. The second part deals with the experimental verification of these findings contained in the theoretical part. The aim of this work is to verify the durability of concrete with fly ash for XF3 and XF4 environments.
Description
Citation
MÁŠA, J. Betony s elektrárenskými popílky pro prostředí XF3 a XF4 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Stavebně materiálové inženýrství
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO