Vytápění a příprava teplé vody rekreačního střediska

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Obsahem této bakalářské práce je vytápění a příprava teplé vody rekreačního střediska v obci Ostružná, okres Jeseník. Objekt má 2 nadzemní podlaží. První nadzemní podlaží slouží převážně ke střetávání lidí v herně nebo ve společenských místnostech. V druhém nadzemním podlaží se nachází 6 ubytovacích jednotek s vlastní koupelnou a záchodem. Technické zázemí je v prvním nadzemním podlaží a skládá se z místnosti kotelny a přilehlého skladu paliva. K vytápění objektu slouží primárně zplyňovací kotel. Sekundárním zdrojem pro ohřev teplé vody je solární systém, který je doplněn elektrickým topným tělesem při nedostatku slunečního svitu. Otopná soustava je v horizontálním dvojtrubkovém provedení s rozdělovačem a sběračem v každém patře. Jednotlivé větve na rozdělovač a sběrač napojené tvoří úseky většinou jedné ubytovací jednotky, které je možné samostatně regulovat. Otopná tělesa jsou zde navržena desková v provedení VK.
Content of this bachelor thesis is heating and hot water preparation of recreation centre in the village Ostužná, district Jeseník. Object have 2 above-ground floors. Ground floor is mainly used to meet people in play room or in common room. First floor is situated six accommodation units with private bathroom and toilet. Technical facilities are situated in ground floor and is consists of boiler room and the adjacent fuel storage. For heating is primary used grasifying boiler. Secondary source for hot water preparation is solar systém, that is supplemented by an electric heater in the absence of sunshine. Heating systém is in horizontal double-pipe version with distributor and collector in each floor. The Individual branches on the distributor and collector connected are sections of a single accommodation unit, that can be individually regulated. Radiators are designed as boards in the VK design.
Description
Citation
HAKL, J. Vytápění a příprava teplé vody rekreačního střediska [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO