Možnosti využití vyčištěné komunální odpadní vody pro závlahu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se z větší části skládá z rešerše, která se zabývá problematikou čištění odpadních vod a jejich opětovného využití na závlahu jak v České republice, tak i ve světě. Dopodrobna se zabývá jednotlivými druhy čištění a rozdíly převážně mezi přírodními a biologicko–mechanickými způsoby čištění a kvalitou jednotlivých druhů vyčištěných vod. Dále se zabývá jednotlivými způsoby využití těchto vod na závlahu, případně zasakování. Druhá část této práce je zaměřena na praktický výzkum. Předmětem výzkumu je zjištění případného vlivu závlahy vyčištěnou komunální odpadní vodou na podzemní vody. Poloprovozní experimentální plochy jsou osety technickými plodinami a trávou, v rámci měření jsou zkoumány koncentrace CHSK a amoniakálního dusíku v prosakující vodě a vliv těchto parametrů na plodiny.
Bachelor thesis is based on waste water treatment system and treated waste water reuse for irrigation in the Czech Republic and in the world. Thesis describes individual types of waste water treatment and differences between vertical wetlands and biomechanical water treatment plants and different quality of effluent. It also deals with the individual ways of using this water for irrigation or infiltration. The second part is focused on practical experiment. Subject of experiment is irrigation with treated waste water from constructed wetland in Drazovice village. Experimental fields are planted with technological crops and grass. Experiment investigates final concentration of COD and ammonia and their influent on the crops and groundwater.
Description
Citation
KOLAJOVÁ, L. Možnosti využití vyčištěné komunální odpadní vody pro závlahu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO