Identifikace ploch rozhodujích z hlediska tvorby povrchového odtoku a transportu splavenin ve vybraných k.ú. v povodí Ondřejnice

Abstract
Tato bakalářská práce je teoreticky i prakticky zaměřena na erozi. Jejím cílem je analýza a vyhodnocení probíhající vodní eroze ve třech katastrálních územích povodí Ondřejnice. Pro účely práce bylo využito modelové analýzy za pomocí programů ArcGIS, DesQ-MaxQ a jiných v kombinaci s hodnotící metodou USLE. Výsledky modelování byly srovnány s výsledky terénního průzkumu území a debatami místních znalců. Souhrnně se podařilo vytipovat jednak místa, kde vodní eroze může způsobovat problémy a jednak lokality, které jsou jí nejvíce ohroženy. Provedená studie může případně posloužit jako podkladní materiál pro řešení problémů způsobovaných vodní erozí v obcích Hukvaldy a Fryčovice.
This Bachelor´s thesis is concentrated theoretically and practically on erosion. The aim of this work is to analyse and evaluate ongoing erosion in land register areas in Ondřejnice catchment area. Model analysis using ArcGIS, DesQ-MaxQ and others combined with USLE evaluation method were used to the purpose of this work. Results of model analysis were compared to results of the field exploration and debate with local experts. In conclusion we were able to select not only places where the water erosion can cause the problem, but also areas which are the most in danger. The study can be eventually used as a basis in case of solving the problems caused by water erosion in villages Hukvaldy and Fryčovice.
Description
Citation
KOLOŠ, J. Identifikace ploch rozhodujích z hlediska tvorby povrchového odtoku a transportu splavenin ve vybraných k.ú. v povodí Ondřejnice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO