Tvrdost pitné vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V úvodní části této bakalářské práce je zpracována rešerše na téma tvrdosti vody obecně a jakožto jednoho z ukazatelů jakosti pitné vody. Práce zahrnuje pohled na obsah látek způsobujících tvrdost jednak z hlediska zdravotního a jednak z hlediska technického. V následující části je uveden přehled metod používaných pro ztvrzování a změkčování vody. Na závěr jsou zmíněna dvě spotřebiště. V prvním případě se jedná o spotřebiště s tvrdou vodou, ve druhém případě jde naopak o spotřebiště, které vzneslo požadavek na zvýšení tvrdosti.
In the introductory part of this bachelor thesis deals with a research focusing on the hardness of water in general and as an indicator of quality of drinking water. Technical point of view is included and the role that the substances which cause hardening have on health is discussed. In the following part, there is an overview of water hardening and softening technologies. Finally, there are two consumables. In the first case, it is a hard-water consumer, in the second case there was a request for the distributed water to be harder.
Description
Citation
KUBEŠOVÁ, K. Tvrdost pitné vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO