Výrobní stavby Autocentrum skupiny VW

Abstract
Cílem bakalářské práce je zhotovení projektové dokumentace, skládajícím se ze stavebního povolení v měřítku 1:100 a dokumentace pro provedení stavby v měřítku 1:50. Práce vychází z architektonické studie zpracované v předmětu AG35. Předmětem bakalářské práce je řešení novostavby showroomu Autocentra skupiny Volkswagen v Brně- Zábrdovice na ulici Cejl. Součástí řešení je samostatný architektonický objekt a jeho blízké okolí. Původní myšlenka byla vytvořit velkou pohledovou plochu pro kolemjdoucího/ jedoucího, z důvodu dobrého výhledu na vystavené vozy. Tomuto účelu nejlépe posloužil kruhový půdorys, který umožňuje nahlížení do stavby z více úhlů. Tvarově se jedná o válec, který je zahalen do bílých textilních stínidel. Celý nosný systém showroomu je z ocelových sloupů doplněných o ŽB stěnu. Střešní konstrukci tvoří ocelové příhradové vazníky.
A goal of this thesis is elaborating of a project documentation which is consisted of a building permit documentation in a scale 1:100 and a construction documentation in a scale 1:50. This thesis is based on architectural study elaborated within the course AG35. A subject matter of the Bachelor thesis is a design of a newbuilding of the showroom of a Car-centre Volkswagen Group in Brno - Zábrdovice on Cejl street. The part of the design is the architectural object itself and its surroundings. The original idea was to create a large view area for the people passing or driving by to have a good view of exposed cars. To this purpose a circular floor plan has provided the best viewings inside the building from several points of view. A form of the showroom is a cylinder which is partially covered by white fabric shades. The whole structural system of the showroom is formed by steel columns with a reinforced concrete wall. A roof construction is made up by steel trusses.
Description
Citation
NOVÁKOVÁ, E. Výrobní stavby Autocentrum skupiny VW [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura pozemních staveb
Comittee
Date of acceptance
2018-06-04
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO