Novostavba bytového domu, k.ú. Klatovy

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo navrhnout samostatně stojící bytový dům v Klatovech. Objekt je navržen ve tvaru obdélníkového půdorysu, který je částečně podsklepený, dvoupodlažní a s plochou střechou. Hlavní vstup je orientován z východní strany. Vedle objektu je zřízen prostor pro parkování vozidel. Objekt obsahuje 4 bytové jednotky o velikosti 3x 3+kk a 1x 4+kk. Obvodové zdivo suterénu je řešeno jako ztracené bednění. Zdivo 1NP a 2NP je navrženo z keramických tvárnic Porotherm. Stropní konstrukce je navržena jako železobetonová deska. Celý objekt je zateplen, aby splňoval požadavky na energetickou náročnost budov. Hlavním výstupem je zhotovení projektové dokumentace pro provádění staveb.
The aim of the Bachelor’s thesis was to design a self-contained building in Klatovy. The rectangle shaped building is two-storey with a partial basement and a flat roof. The main entrance is oriented to the east. Next to the building there is a parking lot. The building consists of 4 dwelling units: 3x a 2- bedroom unit and 1x a 3-bedroom unit. The external wall of the basement is designed as permanent formwork. The masonry of the ground and first floor is designed of clay blocks porotherm. The roof structure is designed as a reinforced concrete slab. The whole building is insulated to meet all the requirements of energy consumption of buildings. The main focus of the Bachelor’s thesis is on construction project documentations.
Description
Citation
SMOLÍKOVÁ, Z. Novostavba bytového domu, k.ú. Klatovy [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO