Zaměření polohopisu a výškopisu lokality v Jedovnicích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem mé bakalářské práce je zaměření polohopisu a výškopisu v Jedovnicích, jehož předmětem byla příjezdová komunikace s přilehlým terénem podél rybníka Olšovec k nedalekému autokempu. Konečným produktem je tedy mapa, vzniklá metodou tachymetrie v měřítku 1:500 vyhotovena ve 3. třídě přesnosti, podléhající normám ČSN 01 3410 a ČSN 01 3411. Tato práce začíná teoretickými znalostmi o mapách jako obecném pojmu a plynule přechází k znalostem praktickým, vedoucí k výsledné tvorbě mapy.
This thesis is concerned with mapping of topography and altimetry in Jedovnice. The main object of the survey has been access road to the campsite with its adjacent terrain along the Olšovec pond. The final outcome is a map created with use of a tachymetry method in a scale of 1:500 and in the 3rd class of accuracy. The resulting map is subject to the standards ČSN 01 3410 and ČSN 01 3411. This thesis begins with theoretical knowledge of maps as a general term and continuously leads to practical knowledge leading to final map creation.
Description
Citation
PŠIKALOVÁ, V. Zaměření polohopisu a výškopisu lokality v Jedovnicích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie, kartografie a geoinformatika
Comittee
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO