Využití dešťových vod z objektu domu v obci Voleč pro závlahu a zasakování

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřená na problematiku dešťových vod a jejich využívání. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V první části práce je řešeno obecné rozdělení dešťových vod, od vzniku jednotlivých srážek, jejich složení a kvalita, až po jejich povrchový odtok. Dále jsou rozebrány jednotlivé možnosti jejich čištění a následné akumulace a zasakování. Součástí práce jsou i způsoby využívání dešťových vod od domácnosti po zahradu. V druhé části je řešena konkrétní lokalita pro využívání dešťových v okolí rodinného domu. Dané území se nachází v obci Voleč v Pardubickém kraji. Je zde zpracováno kompletní řešení akumulace dešťových vod, závlah a zasakování.
This bachelor thesis is focused on problems of rainwater and their use. The thesis is divided on two parts, theoretical and practical. The first part of the thesis deals with the general distribution of rainwater, from the creation of individual precipitation, their composition and quality, up to their surface runoff. Further, the individual possibilities of their cleaning and subsequent accumulation and soaking are analyzed. Part of the work is also the use of rainwater from the household to the garden. In the second part the specific location for the use of rainwater around a family house is solved. The specific location is situated in the village Voleč in the Pardubice Region. Here is a complete solution accumulation of rainwater, irrigation and soaking.
Description
Citation
SIRŮČKOVÁ, R. Využití dešťových vod z objektu domu v obci Voleč pro závlahu a zasakování [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO