Předpovědní model průtoků vody v měrném profilu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce bylo sestavení a kalibrace předpovědního modelu průtoků vody v měrném profilu Bílovice nad Svitou na řece Svitavě a jeho vyhodnocení. Práce je rozdělena na výpočtovou část a teoretickou část. Ve výpočtové části je popsán model vycházející z neuronových sítí a jeho kalibrace. Dále je v práci popsáno vyhodnocení předpovědí pomocí histogramů, průměrů a mediánů četností pro každý měsíc zvlášť. V teoretické části jsou popsány neuronové sítě, metodika a vyhodnocení výsledků z výpočtové části. Na závěr je porovnání jednotlivých nastavení neuronové sítě. Dle dosažených výsledků lze předpovědní model doporučit pro další zkoumání.
The subject of this bachelor thesis was the compilation and calibration of the prediction model of water flow in the specific profile of Bílovice nad Svitou on the Svitavy River and its evaluation. The thesis is divided into the calculation part and the theoretical part. In the calculation part is described a model based on neural networks and its calibration. Furthermore, the evaluation of predictions using histograms, averages and median frequencies for each month is described in the paper. The theoretical part describes neural networks, methodology and evaluation of results from the calculation part. Finally, we compare each neural network setting. Based on the results obtained, the predictive model can be recommended for further investigation.
Description
Citation
URBANEC, P. Předpovědní model průtoků vody v měrném profilu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO