Univerzální časomíra pro hasičský sport

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem univerzální bezdrátové časomíry pro hasičský sport, což je skupina více než 15 disciplín. Způsoby měření času u jednotlivých disciplín jsou různé. Nedílnou součástí práce je proto detailní průzkum požadavků jednotlivých disciplín na samotnou časomíru, její příslušenství, a na způsoby měření sportovních výkonů. Následně je navržena specifikace bezdrátové časomíry, která obnáší vhodné rozdělení systému časomíry na bezdrátově komunikující moduly, a definici jednotného rozhraní pro připojení senzorů a příslušenství. Navržený systém je vhodný pro závody i trénink, doba přípravy časomíry před použitím je tak velmi krátká. Práce se dále zabývá návrhem elektroniky (mikroprocesorové a napájecí obvody) jednotlivých modulů, a stavbou prototypu. Zhotovený prototyp je podroben testování dle připravených testovacích scénářů. Zjištěné poznatky a nové požadavky následně vedou k návrhu další generace časomíry.
This work deals with the design of universal wireless timer for fire sport disciplines. Fire sport is a group of more than 15 disciplines. There are different ways of time measurement for each discipline. Important part of this work is detailed research of individual disciplines and their requirements at time measurement system and it's accessories. Another part of this work deals with the specification of wireless timekeeping system, which involves suitable partitioning of time measurement system into wirelessly communication modules. The interface for connecting sensors and accessories is also specified. Designed system is suitable for racing and training purposes, it has short installation time. This work also deals with the design of electronics (power and digital circuits) for each module and also with building of prototype, which is tested using prepared scenarios. New findings are evaluated and lead to design of next generation of time measurement system.
Description
Citation
PELKA, T. Univerzální časomíra pro hasičský sport [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové a vestavěné systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Milan Češka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Peter Lacko, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Objasněte informaci o cílovém modulu (str. 40) ve vztahu k jeho možnému použití jako modulu startovacího. Obsahuje hlavní modul integrovaný startovací modul, jak je zmíněno na str. 27? Vysvětlete též v kontextu otázky č. 1.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO