Aplikace pro schvalování bankovních plateb v systému SAP S/4HANA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této práce je vyvinout uživatelské rozhraní a získávání nezbytných podnikových dat v aplikaci sloužící pro schvalování bankovních plateb za použití moderních technologií a technologií poskytovaných společností SAP. V první části je obecně popsáno téma bankovních plateb, jsou vysvětleny klíčové pojmy a zmíněny některé problémy z této oblasti, se kterými se společnosti a soukromníci v dnešní době potýkají. Dále je popsána architektura SAP S/4HANA, pro kterou je aplikace vyvíjena. V neposlední části jsou zmíněny technologie pro tvorbu uživatelských rozhraní, jenž jsou pro tento vývoj vhodné anebo jsou dnes nejvíce používány. Proces návrhu aplikace popisuje její požadavky, tvorbu prototypu aplikace, jenž vizualizuje způsob zobrazení dat uživateli a návrh datového modelu. Výsledná aplikace umožňuje získávat správná data z databáze, zobrazovat je definovaným způsobem způsobem a nabízí možnost jejich editace a správy.
The main goal of this thesis is to develop user interface and database queries to gain necessary business data for an application for the approval of bank payments using modern technologies and technologies provided by SAP company. The first part describes bank payment issues in general, key concepts are explained and some problems are mentioned from this area, with which companies struggle today. The SAP S/4HANA architecture, for which the application is developed, is also described. Last but not least, there are mentioned technologies for creating user interfaces that are suitable for this development or are one of the most used today. The application design process describes its requirements, the creation of a prototype application that visualizes the way the user sees the data and the design of the data model. The resulting application allows you to retrieve the correct data from the database, display it in a predefined way, and offers the option of editing and managing it.
Description
Citation
BEČKA, P. Aplikace pro schvalování bankovních plateb v systému SAP S/4HANA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Miroslav Balík, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-19
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm velmi dobře (B). Otázky u obhajoby: The technical report focuses in particular on the description of the user interface and its operation. Briefly describe the overall architecture of the application (putting your work into the context of the entire system) and explain which parts you have implemented and which were implemented by others (if any).
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO