Modul rozšiřující funkcionalitu GDPR řešení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je seznámení se s principy technologií pro řízení přístupu, obecného nařízení ochrany osobních údajů a softwarů pro ochranu proti úniku dat. Nezbytnou součástí práce je návrh a implementace rozšiřujícího modulu pro autentizaci uživatelských zařízení, včetně povolení přístupu ke sdíleným úložištím. Modul poskytuje ověření, zdali se uživatel může připojit k firemním prostředkům. Rovněž umožňuje povolit nebo zakázat přístup na základě specifikovaných vlastností, jako je typ chráněné služby či uživatelské oprávnění. Základní ověření funkčnosti modulu probíhá pomocí sad testů a virtuálního prostředí simulujícího firemní prostředí. Výsledkem návrhu je modul umožňující ověření připojení na základě zařízení, a modul je navíc integrovaný do bezpečností platformy Safetica.
The goal of this thesis is to introduced the principles of access control technologies, the General Data Protection Regulation and the software for data leakage protection. An essential part of the work is a draft and implementation of the expansion module for user device authentication including shared storage access authorization. Therefore, this module allows to verify whether a user can access shared corporate resources. It also allows to enable or disable access based on specified attributes, such as the type of the protected service or user permission. The basic verification of the module's functionality is realized through different sets of tests and a virtual environment that simulates the corporate environment. The result of the draft is a module that allows to verify access based on the device, and this module is moreover integrated into the Safetica security platform.
Description
Citation
JANEČEK, V. Modul rozšiřující funkcionalitu GDPR řešení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Veselý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Práce nestaví na matematickém modelu podkládajícím korektnost kompozice použitých kryptografických algoritmů. Jak si můžete být jist, že jste je použil korektně? Jaký je přínos v použití Vašeho řešení od klasické VPN sítě a řízení přístupu na úrovni aplikace? Případně Direct Access řešení od MS. Jaký je význam přenosu symetrického klíče již zabezpečeným kanálem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 3 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO