Alarm na aktivity v blockchainech kryptoměn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Popularita kryptoměn roste a s ní také poptávka po nástrojích, které umožňují monitorování transakcí. V této práci se zabývám několika nejrozšířenějšími kryptoměnami postavených na technologii blockchain a popisuji možnosti, jakými je možné detekovat výskyt specifických adres v transakcích. Zhodnotil jsem již existující nástroje a popisuji aplikaci Cryptoalarm, která je navržena pro systematické monitorování transakcí za účelem detekce zapojení specifických adres v transakcích. Cryptoalarm skenuje blockchainy kryptoměn Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Zcah, Dash, Ethereum a umožňuje zasílání notifikací v reálném čase.
Cryptocurrencies are becoming popular and the demand for monitoring transactions inside them increases alongside with it. In this thesis, I describe few of the most widespread cryptocurrencies built on top of a blockchain and how to obtain information of their transactions in order to raise alarms. I discuss existing solutions and describe application Cryptoalarm designed for monitoring transactions involving specific addresses in order to raise alarms. Cryptoalarm scans blockchains of cryptocurrencies such as Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Zcash, Dash, Ethereum and raises alarms about address activities in real-time.
Description
Citation
VOKRÁČKO, L. Alarm na aktivity v blockchainech kryptoměn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační systémy
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Lengál, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Ivan Polášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-18
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO