Detektor virů na USB klíčenkách pomocí RaspberryPi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na analýzu tématu okolo bezpečnosti na internetu a vytvoření detektoru virů na USB klíčenkách. Postupně jsou rozebírány a lehce nastíněny principy virů a antivirů. Ke zrealizování práce je využita platforma Raspberry Pi, jazyk Python a dostupné antivirové programy. Cílem je vytvoření automatického detektoru, který nepotřebuje interakci s uživatelem ke svému chodu.
This thesis is focused on the analysis of internet security and the implementation of USB flashdrives virus detector. We will firstly analyze the basics of viruses and antiviruses and from gained knowledge we are going to create an automatic virus detector which doesn't need an user intervention. For impelementation will be used a platform Raspberry Pi and programming language Python.
Description
Citation
POLEHŇA, D. Detektor virů na USB klíčenkách pomocí RaspberryPi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Petr Hanáček (předseda) doc. Ing. Martin Čadík, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "C". Otázky u obhajoby: V textu se zmiňujete nebo využíváte ke srovnání Vámi vybraných antivirových programů také programy: McAfee, BitDefender, Kaspersky, aj. Proč nebyly tyto programy podrobeny analýze, když jsou považovány za jedny z nejlepších?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO