Informační systém pro sledování výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Hlavním cílem této bakalářské práce je navrhnout a vytvořit informační systém pro sledování výroby. Webová aplikace vytvořená pomocí nástroje Laravel bude sloužit pro evidování výroby a pracovní činnosti zaměstnanců oddělení paropropustných fólií firmy Fatra, a.s. Aplikace umožňuje efektivní vedení záznamů o výrobcích a automatické vedení záznamů o pracovní činnosti. Vedoucí mají možnost vytvářet záznamy o zakázkách podle uložených vzorů. V textu práce je popsán proces návrhu a vývoje aplikace. Výsledkem této práce je plně funkční a v praxi nasazený informační systém, který umožňuje uživatelům zaznamenávat veškeré pracovní úkony a získávat přehledné statistiky.
The aim of this bachelor thesis is to design and implement an information system for production monitoring. The web application was created with Laravel framework. It will be used for recording production and work activities of employees that work in breathable films department at Fatra, a.s.  The application allows the effective management of production records and the automatic creation of work activity records. This thesis describes the design and development of such application. The result of this work is fully functional and deployed information system that allows to record all work tasks and to generate clear statistics.
Description
Citation
JANOTA, O. Informační systém pro sledování výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Dušan Kolář (předseda) doc. Ing. Jaroslav Zendulka, CSc. (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Kotásek, CSc. (člen) Dr. Ing. Petr Peringer (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " D ". Otázky u obhajoby: V kap. 2.1 stručně popisujete vývoj systému modelem "vodopád". Jakým způsobem skutečně probíhala analýza požadavků a návrh, opravdu jste striktně postupoval podle vodopádu (např. žádné iterace přes více fází)? Proč je z těchto fází v textu jen minimum informací (chybí diagram tříd, aktivity popisující průběh jednotlivých případů užití, aj.)? V kap. 6 popisujete dosti neurčitě testování při vývoji ("... jsem vytvářel mnoho možných vstupů, abych systém ošetřil proti široké škále chyb"). Jaké jsou možnosti systematického testování v průběhu vývoje a na jeho konci?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO