Qt programátorský editor pro Linux

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je návrh a následná implementace svobodného textového editoru určeného pro operační systém Linux. Před návrhem textového editoru je provedeno srovnání nejvýznamějších existujících řešení a shrnutí tohoto srovnání je podkladem pro samotný návrh. V rámci návrhu editoru je zohledněna funkcionalita, kterou existující řešení buďto neposkytují, nebo ji poskytují jen některá řešení, obzvláště pak ta proprietární. Pro poskytnutí manipulace s projekty je zohledněna i funkcionalita z vývojových prostředí. Pro implementaci navrženého textového editoru je využito frameworku Qt v kombinaci s programovacím jazykem C++.
Objective of this Bachelor's Thesis is about design and implementation of free text editor designed for Linux. Comparison of most popular existing solutions was performed before the design and it's output serves as basis for design process. Functionalities not provided and behaviors provided only by some, mostly proprietary, solutions, were taken in account in editor design. As well functionalities for projects manipulation used in development environments were considered. Editor is implemented in C++ language with use of Qt Framework.
Description
Citation
HAUERLAND, R. Qt programátorský editor pro Linux [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Lukáš Sekanina, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan M. Honzík, CSc. (místopředseda) Ing. Radek Kočí, Ph.D. (člen) Ing. Zbyněk Křivka, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Máte v plánu tento vytvořený svobodný editor veřejně nabídnou k užívání?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO