Platforma pro automatické testování vestavěných zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce popisuje návrh a implementaci platformy využitelné k testování vestavěných zařízení, jako jsou například tiskárny a skenery. Tato platforma je tvořena jak serverem, tak i prvky umožňující interakci s testovaným zařízením. Tyto prvky lze ovládát přes server, který umožňuje posílat požadavky přes REST API. Výsledkem této práce je tedy funkční aplikace systému zahrnující vytvoření hardwarového prototypů emulátoru karty a sensorů papíru pro umožnění testování základní funkcionality tiskáren. Ovšem v budoucnu můžou přibýt požadavky pro vývoj dalších testovacích prvků, proto byla platforma vyvinuta s ohledem na snadnou rozšiřitelnost o nové sensory a aktory.
The bachelor thesis describes design and implementation of a platform which can be used for testing embedded devices like printers and scanners. The platform is composed of the server and concrete testing elements interacting with devices. The elements can be controlled via the server, which hosts REST API. The result is the fully functional application system including creation of hardware prototype of card emulator and paper sensors for testing the basic functionality of printer devices. However, in future new requirements can be added for testing, so the platform has been developed with easy extensibility by new sensors and actuators.
Description
Citation
DUŠEK, O. Platforma pro automatické testování vestavěných zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Na kterých multifunkčních zařízeních byla platforma testována? Kde je umístěn senzor papíru v zařízení? (v textu není uvedeno)
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO