Street view pro mapování mobilní senzorickou platformou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto bakalárskej práce je doplnenie sférickej kamery do existujúceho mapovacieho systému a rozšíriť ho tak o nahrávanie panoramatického videa. Ďalšou úlohou je následné zobrazenie nahraných obrazových dát užívateľovi pomocou interaktívnej panoramatickej prehliadky. Pôvodná aplikacia na mapovanie priestoru zachytáva geometriu pomocou laserov do 3D modelu. Havnou funkciou panoramatickej prehliadky je zlepšenie vizuálnej inšpekcie a detailnejší pohľad na nahrané obrazové dáta. Základné riešenie pozostáva z dvoch častí: nahrávanie panoramatického videa a zobrazenie tohto videa pomocou virtuálnej prehliadky. Výsledkom je multiplatformné a webové riešenie určené pre bežných užívateľov.
The aim of this bachelor thesis is to add a spherical video camera into the existing mapping system as an extension for recording the panoramic video. The secondary task is to generate an interactive panoramic tour displaying the recorded image data. Original application for area mapping captures the geometry using the lasers into 3D model. The main benefit of panoramic tour is improvement of visual inspection and more detailed view of recorded image data. The solution described in this thesis consists of two parts: recording of panoramic video and displaying it using virtual tour. The result is a multi-platform and web-based solution designed for common users.
Description
Citation
HRABOŠ, Š. Street view pro mapování mobilní senzorickou platformou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Michal Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dostatečně (E) . Otázky u obhajoby: Proč jste nepoužil databázový systém, ale vlastní databázi si vytváříte v textových souborech? Od kliknutí na červený bod v trajektorii do jeho změny na zelenou barvu a změny obrázku uběhne několik vteřin. Proč? Jak to zrychlit? Jak indikovat čekání na dokončení operace uživateli? Co by bylo potřeba (a na kolika místech ve zdrojových kódech) změnit, aby aplikace dokázala zpracovávat data i z jiné kamery, třeba používající trochu jiný formát panoramatických obrázků?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO