3D hra v enginu Godot

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Godot je nový opensource herní engine. Cílem této práce je vytvoření bojové 3D hry v tomto enginu s využitím procedurálního generování pro tvorbu úrovní a nepřátel. Pro implementaci hry byla použita verze Godot 2.1. Procedurální generování levelů je implementováno použitím BSP stromů a generování nepřátel je implementováno spojováním menších částí dohromady.
Godot is a new opensource game engine. The goal of this thesis is to create a 3D fighting game in this engine, using procedural generation to create levels and enemies. This game was implemented using Godot version 2.1. The procedural level generation is implemented using BSP trees and the procedural enemy generation is implemented by connecting smaller parts together.
Description
Citation
TRBOLA, M. 3D hra v enginu Godot [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Martin Kovár, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: V kap. 2.6 tvrdíte, že Godot 3 používá funkce Physicaly Based Shading, které nejsou "běžné" v ostatních Herních enginech. Které funkce to jsou? Jaké další algoritmy procedurálního generování herních světů znáte, jak byste je rozdělil, čím se liší od vámi zvoleného? Jaký algoritmus jste použil pro rozmístění protivníků po herní mapě?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO