Educational System for Recommending Study Activities

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a implementovat modul do existujícího doporučovacího systému Open University v Milton Keynes. Nyní nasazený doporučovací systém využívá informací o aktivitě uživatelů ve Virtual Learning Environment (VLE) nasbíraných z předchozích let a podle ní doporučuje studentům relevantní studijní aktivity. Tento modul využívá sémantické podobnosti mezi studijními materiály k doporučení těch, které pomohou uživateli vyřešit úkol nebo které jsou podobné k těm, o něž projevil zájem.K počítání podobnosti dokumentů je využíváno metod Term Frequency - Inverse Document Frequency a vnoření slov.Pro používání modulu a jeho komunikaci modulu s rozhraním OU Analyse je implementováno RESTful API.
The purpose of this work is to design and implement a module for an already existing recommender system at the Open University, Milton Keynes. The existing system uses information about user activity in the Virtual Learning Environment (VLE) gathered from previous years and uses it to recommend relevant study activities for students.This module uses semantical similarity of study materials to recommend those which help user to~complete an~assignment or to find materials similar to ones provided.Similarities between documents are computed using Term Frequency - Inverse Document Frequency and word embedding methods.RESTful API was devised to communicate with the OU~Analyse interface.
Description
Citation
ZAPLETAL, J. Educational System for Recommending Study Activities [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Tomáš Hruška, CSc. (předseda) doc. Ing. Richard Růžička, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. Jaroslav Dytrych, Ph.D. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-08-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Považujete vámi dosažené experimentální výsledky za dostatečné pro praktické využití? Vidíte zde ještě prostor pro případné vylepšení úspěšnosti?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO