Detection of People in Room Using Low-Cost Thermal Imaging Camera

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
S příchodem průmyslu 4.0 a chytrých domovů se zvyšují nároky na automatické a spolehlivé technologie umožňující detekci živých bytostí. Tyto technologie můžou například pomáhat starším či postiženým osobám s každodenním životem nebo zvyšovat úroveň bezpečnosti na pracovištích tak, že budou hlídat rizikové zóny. Představujeme metodu počítání, detekce a lokalizace osob za použití jediné nízkonákladové termální kamery FLIR Lepton 3 a počítače Orange Pi. Tato práce popisuje proces konfigurace hardwarových součástí celého systému a softwarové řešení problému detekce a lokalizace osob. Naše řešení je založeno na aplikování teplotního filtru s rozmezím lidských teplot, zpracování obrazu s detekcí objektů s pomocí knihovny OpenCV a rekonstrukci 3D scény o známých parametrech. Tento přístup, i ve své jednoduché podobě, dosahuje na naší kolekci dat přesnosti kolem 90 % a nabízí řadu příležitostí na vylepšení.
As we are approaching times of Industry 4.0 and smart homes, there is a need for automatic reliable mechanisms for detecting living beings. There are many use cases---from aiding elderly or disabled people with their everyday life to increasing safety in dangerous workplaces by guarding hazardous areas. We propose a method for counting, detecting and locating people using a single low-cost thermal camera module FLIR Lepton 3 and Orange Pi computer. This paper describes the process of necessary hardware configuration of the whole system and a software solution to the problem of detecting and locating people. The method, we utilize in order to detect and locate people, is based on applying human temperature filter, image processing with object detection using OpenCV library, and 3D scene reconstruction with known environment parameters. This approach, even in its simplest form, provides accuracy around 90 % on our data set with various possibilities for improvement.
Description
Citation
CHARVÁT, M. Detection of People in Room Using Low-Cost Thermal Imaging Camera [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Dr. Ing. Pavel Zemčík (předseda) doc. Dr. Ing. Jan Černocký (místopředseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (člen) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) doc. Ing. Zdeněk Vašíček, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-08-21
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázku oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " A ". Otázky u obhajoby: Describe the next steps to develop a commercial product based on your results.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO