Líbivé efekty pro zpracování videa

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom tejto práce bolo vytvoriť serverové riešenie schopné aplikovať vizuálne atraktívne efekty na živé video streamy. Spracované video by sa malo zobrazovať vo webovom užívateľskom rozhraní, ktoré by malo taktiež umožniť užívateľovi aplikované efekty zmeniť. Tento cieľ bol dosiahnutý vytvorením aplikácie na spracovanie videa, ktorá je pripojená k webovému serveru prostredníctvom RPC frameworku. Video vygenerované touto aplikáciou sa streamuje pomocou HLS protokolu, čo umožňuje jeho zobrazenie vo webovom užívateľskom rozhraní. Užívateľské rozhranie je pripojené k webovému serveru cez WebSocket protokol. To umožňuje webovému serveru spojiť užívateľské rozhranie s aplikáciou na spracovanie videa. Vytvorené riešenie je prístupné cez webové užívateľské rozhranie, ktoré užívateľovi umožňuje zadať URL adresu video streamu, ktorý sa následne zobrazí. Čas potrebný na načítanie streamu je zvyčajne okolo 10 sekúnd, čo by však mohlo trvať o veľa kratšie ak by riešenie bolo spustené na silnejšom stroji. Užívateľské rozhranie tiež umožňuje užívateľovi zmeniť nastavenia v oddelenom móde. V tomto móde sa zobrazuje iba jedna snímka zo streamu, no úpravy ktoré užívateľ spraví sa zobrazia skoro okamžite.
The goal of this work was to create a server solution capable of applying visually pleasing effects to live video streams. The processed video shall then be displayed in a web user interface allowing the user to adjust the applied effects. This goal is achieved by creating a video processing application connected to a web server using a RPC framework. The video generated by this application is streamed using HLS protocol enabling it to be displayed in the web user interface. The user interface is connected to the web server via WebSocket protocol. This enables the web server to connect the user interface with the video processing application. The created solution is accessible via a web user interface, which allows the user to submit video stream URL, which then gets displayed. The time required to load the stream is usually around 10 seconds, which could be much shorter if the solution ran on a more powerful machine. The user interface also enables the user to adjust the settings in a separate mode. In this mode, only a single frame from the stream is displayed, but the adjustments made by the user are displayed almost instantly.
Description
Citation
IVANČO, M. Líbivé efekty pro zpracování videa [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Bohuslav Křena, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Michal Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm výborně (A) . Otázky u obhajoby: Jakým způsobem a v jakém pořadí jsou obrazové filtry aplikovány? Jak se ukládá nastavení filtrů pro daný video-stream? Jak je navržené řešení škálovatelné?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO