Implementace jednoduchého rozpoznávače řeči pro Android

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá implementací a optimalizací rozpoznávače řeči pod operačním systémem Android. Pokrývá implementaci nahrávání zvukového signálu, následnou extrakci příznaků pomocí Mel bank filtrů a neuronové sítě. Také obsahuje informace o implementaci dynamického dekodéru. Práce se věnuje převážně implementaci v nízkoúrovňových nástrojích jako jsou Android NDK a Renderscript a vyhodnocuje úspěšnost rozpoznávače a jeho paměťové a časové nároky.
The subject of this thesis is an implementation and optimization of speech recognizer for operating system Android. This work covers implementation of recording of an audio signal and the subsequent feature extraction using Mel filter banks and neural network. It also contains information about implementation of dynamic decoder. The work focuses on implementation in low-level tools such as Android NDK and Renderscript and evaluates the success rate of the recognizer and its memory and time requirements.
Description
Citation
FLAJŠINGR, P. Implementace jednoduchého rozpoznávače řeči pro Android [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Jiří Jaroš, Ph.D. (místopředseda) doc. RNDr. Michal Novák, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) RNDr. Marek Rychlý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "C". Otázky u obhajoby: Podle obrázku 4.4 (str. 29) je doba výpočtu přímo úměrná velikosti slovníku. Je to správně? Je to žádoucí? Co s tím? Tabulka 4.1 hodnotí rychlost neuronové sítě, ale věta na samém konci kap. 4.2 naznačuje, že se nejedná o finální použitou neuronovou síť. Jak ta je rychlá?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO