Generování projevu kožního onemocnění do syntetických otisků prstů z generátoru Anguli

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a implementací algoritmu pro generování kožních onemocnění na snímek syntetického otisku prstu. Program v této práci vytváří obrázky otisků prstů poškozené atopickým ekzémem a psoriázou. Znaky jednotlivých onemocnění jsou vkládány do obrázků syntetických otisků prstů generovaných programem Anguli. Výsledné obrázky jsou testovány nástrojem VeriFinger.
This bachelor thesis deals with the design and implementation of algorithm for generating skin diseases on the image of synthetic fingerprint. The program produces images of fingerprints damaged by atopic eczema and psoriasis. The signs of each disease are embedded in the fingerprint images created by the Anguli program. The resulting images are tested by VeriFinger.
Description
Citation
KOŠŤÁK, D. Generování projevu kožního onemocnění do syntetických otisků prstů z generátoru Anguli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Martin Kovár, Ph.D. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-14
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Je v aplikaci možné vytvářet stejná generická poškození pro všechny obrázky v adresáři? Jedná se o totožné objekty a jejich množství v každém obrázku ve zvoleném adresáři. Tento faktor může být vhodný pro systematické odladění konkrétní implementace algoritmu detekce kvality. Můžete osvětlit ve vývojovém diagramu (obrázek 5.7), jak funguje detekce poškození? Umí Váš detektor detekovat jen Vámi generovaná poškození (psoriázu a atopický ekzém) nebo detekuje i jiná poškození? Pokud detekuje i jiná poškození, potom by mě zajímalo, proč nelze generovat kombinace více poškození do obrázku?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO