Elektronická platforma systému pro snímání sítnice oka

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se věnuje řízení platformy sloužící pro snímání sítnice oka. Účelem této platformy je pohyb ve třech osách, ostření kamery a ovládání několika LED, sloužících pro nasvětlení oka. V rámci toho je řešena problematika řízení krokových motorů, řízení jasu LED a komunikace s mikrokontrolérem. Součástí práce je programování 32-bitového mikrokontroléru STM32 od firmy STMicroelectronics v C/C++ za pomocí abstrakční vrstvy HAL a demonstrační aplikace v jazyce Python 3.
This work deals with a control of the platform which is used for scanning of the eye retina. The purpose of this platform is the three-axis motion, camera sharpening and a controlling of LEDs to illuminate the eye. Within this is solved the issue of stepper motor control, LED brightness control and communication with a microcontroller. Part of the thesis is the programming of STM32, i.e. 32-bit microcontroller of STMicroelectronics in C/C ++ using HAL abstraction layer and Python 3 demo application.
Description
Citation
MALANÍK, P. Elektronická platforma systému pro snímání sítnice oka [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Otto Fučík (předseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radek Burget, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm A. Otázky u obhajoby: Jaký je limit pro počet krokových motorů, které je hardware schopen řídit najednou? Jaká je přibližná rychlost odezvy motoru nebo LED na příkaz z aplikace a Kde dochází k největšímu zpoždění?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO