Detekce seedboxů v síti BitTorrent

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Bakalárska práca sa venuje problematike sledovania a detekcie seedboxov v sieti BitTorrent za pomoci technológie netflow. V teoretickej časti je predstavená a popísaná architektúra P2P, základy a kľúčové pojmy architektúry BitTorrent a teoretická definícia seedboxu. Taktiež sú tu rozobrané metódy pomocou ktorých sa dá detekovať sieťová komunikácia a ďalej je uvedená analýza seedboxov v sieti a hľadanie ich charakteristík. Na základe týchto znalostí a sledovaní je navrhnutá sada nástrojov, ktoré napomáhajú ich detekcií. V praktickej časti je predstavená implementácia týchto nástrojov a výsledky ich testovania.
Bachelor's thesis is focused on issues with monitoring and detection of seedboxes in BitTorrent network with help of netflow technology. In the theoretical part of this thesis is introduced and described P2P architecture, basics and key terms of BitTorrent architecture and theoretical definition of seedbox. There are also described specific methods which can be used for detection of network communication and next there is described process of seedbox analysis in network and process of finding its characteristics. On base of this knowledge and observations is designed a set of tools,which help with detection of seedboxes. In the practical part of this work is presented implementation of these tools and results of testing these tools.
Description
Citation
GRNÁČ, M. Detekce seedboxů v síti BitTorrent [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) doc. RNDr. Martin Kovár, Ph.D. (člen) Ing. Petr Matoušek, Ph.D., M.A. (člen) Ing. Václav Šátek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm " E ". Otázky u obhajoby: V práci uvádíte, že při nastaveném menším časovém intervalu je výpočet průměrné hodnoty vzniklých toků pro danou IP přesnější. Jak si tento fakt vysvětlujete? Jaké množství seedboxů jste byl schopen detekovat nad daty z kolejní sítě VUT?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO