Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na hodnocení finanční situace konkrétní společnosti. V první části práce je nastíněn profil společnosti a provedena základní analýza vnitřních a vnějších vlivů působících na danou společnost. Druhá část práce je zaměřena na vysvětlení pojmu finanční analýza, na jejíchž principech bude finanční rozbor proveden. Ve třetí části práce jsou získaná data o společnosti analyzována a porovnána s konkurenčním podnikem. Závěrečná část této diplomové práce obsahuje návrhy ke zlepšení finanční situace analyzované společnosti.
This thesis is aimed on evaluation of the financial situation of a concrete company. In the first part, there is a profile of the company, and a basic performance analysis of internal and external factors which influence the company. The second part of thesis is an explanation of financial analysis, the principles of which are applied. In the third part, data gathered about the company is analysed and compared with a competitor. The final part of the work describes proposals to improve the financial situation of the analysed company.
Description
Citation
DUNDÁČKOVÁ, M. Hodnocení finanční situace podniku a návrhy na její zlepšení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) Ing. Daniel Kába, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO