Využití optimalizace v řízení výroby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá rozvrhováním výroby v průmyslovém podniku. Využívá prostředků umělé inteligence k nalezení vhodného rozvrhu výroby v zobecněné úloze typu Flow-shop Programming. Pro řešení uvedené úlohy byla v softwaru Matlab 7.1 s využitím jeho toolboxu Genetic Algorithm and Direct Search připravena aplikace, která je součástí této diplomové práce. Diskutována je též problematika využití pokročilých systémů plánování (APS) a koncepce operativního plánování výroby v podnikové praxi. Pozornost je také věnována různým optimalizačním modelům používaným při rozvrhování výroby i řízení dodavatelských řetězců.
The Master’s thesis deals with production scheduling in an industrial company. It uses the means of artificial intelligence to develop an appropriate production schedule in a generalized Flow-shop Programming problem. This problem can be solved by application which is a result of this thesis and was prepaired with use of the software Matlab 7.1 and its Genetic Algorithm and Direct Search toolbox. There is a part devoted to the use of advanced production systems (APS) and the concept of the operative production planning in praxis as well. The thesis pays attention to various optimization models in production scheduling and supply chain management too.
Description
Citation
POKORNÝ, P. Využití optimalizace v řízení výroby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2008.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
Ing. Jaroslav Vašek, CSc. (předseda) prof. Ing. Petr Dostál, CSc. (místopředseda) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) Ing. Vladimíra Bayerová, Ph.D. (člen) Ing. Viktor Ondrák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2008-06-05
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO