Sledování statické dopravy na parkovišti před Fakultou stavební a v okolí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem tématu je sledování statické dopravy v okolí Fakulty stavební VUT v Brně. Cílem práce je zjištění vlivu provedené rekonstrukce a současného zpoplatnění parkoviště Veveří na parkovací návyky řidičů. Těžištěm práce jsou měření realizovaná v terénu. Získané hodnoty byly využity pro analýzu obsazenosti parkovacích míst v průběhu pracovního dne a doby stání jednotlivých vozidel. V závěru práce jsou naměřená data z parkoviště porovnávána s dalšími možnostmi parkovaní v dané lokalitě a je předložen návrh optimalizace využití parkovacích ploch.
This bachelor thesis explores stationary traffic in surroundings of the Faculty of Civil Engineering. The research aims to discover impacts of a recent reconstruction and a simultaneous parking charge imposition of Veveří Parking Lot on drivers’ parking habits. The thesis is based on field surveys. Acquired data are used as background information for an analysis of parking spot day occupation and parking duration. Furthermore, the data measured at the parking lot are compared with data concerning other parking possibilities in the given area. Finally, a concept suggesting an optimal usage of parking areas is presented.
Description
Citation
STRMISKA, T. Sledování statické dopravy na parkovišti před Fakultou stavební a v okolí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO