Kartografická díla pro děti předškolního věku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této diplomové práce byla analýza dostupných českých i zahraničních kartografických děl, využitelných zcela nebo jen částečně pro děti předškolního věku. Součástí práce je návrh a maketa orientačního plánu obce určená pro potřeby výuky jak v mateřské škole, tak i na 1. stupni školy základní. Jako podklad pro tvorbu vlastního návrhu mapy byla použita základní mapa obce Bořetice (okres Břeclav). V místní mateřské škole byl také proveden test využitelnosti této nově navržené mapy.
The principal aim of this master´s thesis has been to analyze the available Czech and foreign cartographic works that may be used wholly or partly for preschool children. A design and a model of an orientation map of a village for educational needs in nursery schools and the first stage of primary schools are part of the work. A basic map of the village of Boretice (a disctrict of Breclav) has been used as a basis for creation of my own design of a map. The usability of the newly designed map has been tested in the local nursery school.
Description
Citation
MAINCLOVÁ, J. Kartografická díla pro děti předškolního věku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO