Vývoj ovládacího programu totální stanice pro atletické disciplíny v poli

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
V této bakalářské práce je vytvořen systém MERADIS, který ovládá totální stanici, měří úhly a délky a zpracovává naměřené hodnoty. Systém je vytvořen pro použití při měření výkonů v atletických disciplínách v poli. V úvodní části práce jsou představeny atletické disciplíny v poli a způsob jejich měření. Další část je věnována rozborům přesnosti měření a vývoji měřícího programu. V poslední části práce jsou stručně popsány jednotlivé složky systému MERADIS.
In this Bachelor’s thesis is created system MERADIS, which controls a total station, measure angles and lengths and processes the measured values. The system is designed for use in measuring performance in athletic field events. In the introductory part of this work are presented athletic field events and their measurement. Next part is devoted analyzes of measurement accuracy and measurement development program. The last part briefly describes the individual components of the system MERADIS.
Description
Citation
PAPEŽ, J. Vývoj ovládacího programu totální stanice pro atletické disciplíny v poli [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Geodézie a kartografie
Comittee
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO