Nízkofrekvenční zesilovač pro dva satelity a subwoofer ve třídě AB

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce se zabývá návrhem nízkofrekvenčního koncového zesilovače ve třídě AB. Dále se zabývá doplněním koncového zesilovače dalšími funkčními bloky a to předzesilovače, korekčního zesilovače a aktivní výhybky. Výsledkem práce je celkový návrh koncového zesilovače a jeho simulace. Součástí celkového řešení je i návrh kvalitního zdroje, ochrany reproduktorů a chlazení výkonových tranzistorů. Je zde řešena i otázka optimálního mechanického uspořádání bloků ve skříni výkonového zesilovače. Práce obsahuje naměřené výsledky funkčního prototypu a jeho fotodokumentaci.
This bachelor’s thesis deals with design of AB class audio amplifiers. Further more it deals also with other functional blocks, e.g. preamplifier, tone equalizer and active crossover. Outcome of this work is a complete solution of the amplifier with it's simulation. In final solution is also included scheme of a high quality power supply unit, speaker protection and heat sinks for high performance transistors. In this project is also included a solution of task about optimal mechanical arrangement of the single parts in the case of this amplifier. This thesis contains results of measurement and photo document of functional prototype.
Description
Citation
CUPÁK, J. Nízkofrekvenční zesilovač pro dva satelity a subwoofer ve třídě AB [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO