Bezdrátové zabezpečovací zařízení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je zabezpečit objekt např. kolo, kočárek, zboží. Zabezpečovací zařízení se skládá ze senzorové a uživatelské jednotky, pageru. Obě jednotky jsou osazeny tranceiverem, který pracuje v ISM pásmu, a neustále mezi sebou komunikují kvůli kontrole dosahu. Řízení obvodů zajišťuje mikroprocesor AVR s nízkou spotřebou kvůli možnosti napájení z baterií. Senzorová jednotka je připojena na hlídaný objekt, monitoruje stav senzorů a vybití baterie. Jako senzory jsou použity akcelerometr a dva obyčejné kontaktní senzory. Osobní jednotka indikuje alarm opticky i akusticky, dále také stav baterií obou jednotek a upozorňuje na ztrátu spojení.
The purpose of this project is to secure an object, for example bicycle, buggy,merchandise. Protecting device consists of a sensor unit and a pager unit. Both of these units contain a transceiver which works in ISM band. Operation circuits drive microprocessor AVR with low power technology because of possible battery supply. Sensor unit is monitoring the state of sensors and battery discharging. This unit can use accelerometer sensor and two contact sensors. The pager unit indicates alarm, the state of battery in both units and signalizes loss of connection.
Description
Citation
ČAPEK, L. Bezdrátové zabezpečovací zařízení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Tomáš Kratochvíl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Lukeš, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-16
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své bakalářské práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO