Posouzení vlivu sociálních a environmentálních faktorů na ceny nemovitostí pro bydlení v okrese Mladá Boleslav

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Předmětem diplomové práce je posouzení vlivu vybraných sociálních a environmentálních faktorů na ceny nemovitostí v okrese Mladá Boleslav. Cílem je vyhodnotit údaje ovlivňující nabídku a poptávku na trhu s nemovitostmi pro bydlení. Zejména se jedná o ukazatele popisující koupěschopnost obyvatelstva, trh pracovních příležitostí a nezaměstnanost, životní prostředí, velikost sídla. Tyto ukazatele jsou následně vyhodnoceny v návaznosti na trh nemovitostí typů – rodinné domy, byty 1+1 – 3+1 z databáze inzerátů realitních serverů. Krátce je také zhodnocena výstavba rodinných a bytových domů v lokalitě a rozvojové tendence v regionu.
The goal of the thesis is to assess the impact of chosen social and environmental factors on the real estate prices in the Mladá Boleslav district. The aim is to assess data that can influence the offer and demand on the real estates market. Especially it’s focused on data about purchasing power of the habitants, jobs market and unemployment, environment, the size of the place. Those data are interpreted from the following type of real estates – residential houses, flats 1+1 – 3+1 from real estates servers’ database. The construction of new residential houses and flats and the development of the district are also shortly mentioned.
Description
Citation
PLICKOVÁ, J. Posouzení vlivu sociálních a environmentálních faktorů na ceny nemovitostí pro bydlení v okrese Mladá Boleslav [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) prof. PhDr. Hana Vykopalová, CSc. (místopředseda) Ing. Boris Biely (člen) doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. (člen) Ing. Andrea Pavlíková (člen)
Date of acceptance
2010-06-14
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO