Návrh a realizace aktivních reproduktorových soustav s digitálním vstupem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce je zaměřena na návrh aktivní reproduktorové soustavy s bi-amp zesilovačem a digitálním vstupem. Je zde popsána teorie návrhu ozvučnice a její praktická realizace. Dále se pojednává o návrhu a konstrukci vstupních obvodů jako je předzesilovač, baxandallův korektor, aktivní výhybka, all-pass filtr a S/PDIF. Na základě popsané teorie zesilovačů jsou zvoleny optimální konstrukce zesilovačů a jejich následný návrh. Komplexní návrh reproduktorové soustavy je navržen tak, aby bylo dosaženo maximálního akustického výkonu při zachování nízkého zkreslení.
The work is focused on a design of an active loudspeaker system with a bi-amp amplifier and a digital input. There is described the theory of a loudspeaker enclosure design and its practical implementation. Furthermore the work deals with a design and construction of input circuits such as a preamplifier, Baxandall tone control, active crossover, all-pass filter and S/PDIF. On the basis of the amplifier´s theory the optimal construction of amplifiers and their design are selected. The complex design of the loudspeaker box is devised so that it would reach a maximum acoustic power during the preservation of a low distortion.
Description
Citation
UCHYTIL, F. Návrh a realizace aktivních reproduktorových soustav s digitálním vstupem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Zdeněk Smékal, CSc. (předseda) Ing. Robert Vích, DrSc. (místopředseda) Ing. Jaromír Hrad, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Hanák, Ph.D. (člen) Ing. Jan Karásek, Ph.D. (člen) Ing. Ivan Míča, Ph.D. (člen) Ing. Jaromír Mačák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-06
Defence
Popište princip vzniku zemní smyčky, jak se projevuje, jak souvisí s rozmístěním sočástek? Jakým způsobem se zemní smyčky odstraňují? Myslíte si, že není možné při stávajícím rozmístění součástek na plošném spoji zemní smyčky odstranit? Uveďte příklad, kdy není nutné oddělit středotónový reproduktor bez uzavřeného koše zvláštní ozvučnicí. Na str. 15 píšete, že měření "amplitudové charakteritiky" pod 100 Hz nemá vypovídající hodnotu. Vysvětlete, proč tomu tak je. Proč je většina charakteristik tohoto typu měřena pod 100 Hz? Proč není zesilovač hlubokotónového reproduktoru pro profesionální použití vybaven ochranými obvody. Je to v tomto případě nutné? Jaké typy ochrany se případně pro tento účel používají.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO