Elektrická a hybridní vozidla

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na získávání poznatků o elektrických a hybridních vozidlech a jejich vývojem. První část práce pojednává o elektrických vozidlech, jejich historii a možným vývojem, kterým se tato vozidla můžou ubírat. V další části uvádím příklady využití elektrických vozidel v praktickém provozu. Je zde uvedeno porovnání těchto vozidel s vozidly využívající druh pohonu, jako například automobily se spalovacím motorem nebo hybridní vozidla. V závěru je kapitola doplněna o fotografické ukázky konkrétních elektromobilů. Třetí část práce pojednává o předpokládaném vývoji elektrických a hybridních vozidlech. Je zde také uveden popis hybridních vozidel, jejich srovnání s ostatními vozidly využívající jiný pohon i ukázky hybridních vozidel.
This bachelor`s thesis is specialized on obtaining basic piece of electric and hybrid vehicles and their development. The first part of the work deals with electrical vehicles, their history and the possible development of these vehicles can take. In the next section is an example use of electric vehicles in the practical traffic. It is stated these vehicles compared with vehicles using the type of propulsion, such as cars with combustion engines or hybrid vehicles. At the end of chapter is supplemented by specific examples of photographic electrical vehicles. The third part of the work deals with the expected development of electric and hybrid vehicles. There is also a description of hybrid vehicles, and their comparisions with other vehicles using the drive as well as other examples of hybrid vehicles.
Description
Citation
KOSÍK, J. Elektrická a hybridní vozidla [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (místopředseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2012-06-11
Defence
Studen obhajoval svoji bakalářskou práci na téma Elektrická a hybridní vozidla. Uvedl parametry současných elektromobilů, jejich výhody a nevýhody v porovnání s automobilem se spalovacím motorem. Zodpověděl dotazy oponenta – popsal výhody a nevýhody LPG, CNG a vodíku. Nezodpověděl dotaz na hybridní automobily. Student neprezentoval žádné vlastní výpočty ani měření.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO