Program pro odstranění prokladu ve videosekvencích různých formátů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této diplomové práce je nastudovat současné možnosti využití progresivních algoritmů pro odstranění prokládání ve videosekvencích. První část práce je věnována teorii, základním poznatkům a vlastnostem zpracování s využitím multimediálních dat. Druhá část je věnována zobrazování signálu na různých zobrazovačích při použití prokládaného i progresivního řádkování. Další část je zaměřena na metody konverzí mezi prokládaným řádkováním a progresivním. Poslední část se věnuje implementaci nastudovaných metod. Algoritmus je implementován v jazyce C++, který poskytuje dostatečně rychlé zpracování algoritmů. Závěr práce je věnován otestování a ověření nastudovaných algoritmů.
The aim of this thesis is a study of advanced algorithms for removing interlacing in digital video sequences. The first part of the work is devoted to the theory, basic knowledge and processing characteristics using multimedia data. The second part is devoted to displaying the signal using interlaced and progressive spacing. The following part is focused on methods of conversion between the interlaced line spacing and progressive spacing. The last part deals with implementation of the proposed methods. The algorithm is implemented in C++ language, which provides sufficiently fast processing algorithms. The conclusion of work is focused in testing and verification of the implemented algorithms.
Description
Citation
JIRKŮ, P. Program pro odstranění prokladu ve videosekvencích různých formátů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Dr. Ing. Zbyněk Raida (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (člen) Ing. Josef Halámek, CSc. (člen) Ing. Michal Zamazal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-08
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO