3D modelování v programu Blender

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá 3D modelováním. Zejména se soustředí na volně dostupný program Blender. Zaobírá se možnostmi importu souborů do této aplikace. Z tohoto důvodu bylo využito programu Autodesk Inventor Professional 2008 k vytvoření trojrozměrného modelu a jeho následnému přenosu do Blenderu. Dále je na tomto modelu z oblasti silnoproudé elektrotechniky ukázána možnost vytvoření animace. V poslední části této práce je rozebírán vytvořený model axiálního diskového motoru z teoretického hlediska.
This bachelor’s thesis deals with 3D modeling. It concentrates especially on freeware program Blender. It deals with possibilities of files import to this application. From this reaoson Autodesk Inventor Professional 2008 was used to create three-dimensional model and then to import this file to Blender. On this model from power electrical engineering there is also shown possibility of creation of animation. In last part of this bachelor’s thesis there is axial flux machine analysed from teoretical aspect.
Description
Citation
KUBENKA, M. 3D modelování v programu Blender [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Vítězslav Hájek, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Josef Koláčný, CSc. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2009-06-15
Defence
Student obhajoval svoji práci na téma "3D modelování v programu Blender". Během obhajoby student popsal program Blender a vytvořeno animaci elektrického stroje s axialním tokem. Po obhajobě student odpověděl kvalifikovaně na otázky oponenta i komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO