Instalace, konfigurace a testování serverových služeb typu DHCP, FTP, VPN, NAT a SNMP v prostředí IPv4 a IPv6

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce je zaměřena na vybrané serverové služby typu FTP, DHCP, VPN, NAT a SNMP a jejich realizaci v operačním systému Windows Server 2008 R2 a linuxové distribuci Debian. V teoretické části práce je rozebrána problematika protokolu TCP/IP včetně adresování v prostředí IPv4 a IPv6. V dalších kapitolách jsou podrobně popsány jednotlivé služby, jejich princip, zabezpečení atd. Poslední část je zaměřena na popis laboratorních úloh, jejich náplň a přínos pro studenta a také software použitý při realizaci úloh. Výsledkem práce jsou vytvořené laboratorní úlohy na konfiguraci jednotlivých služeb v obou operačních systémech. Úlohy jsou tvořené stylem, aby i student, méně znalý této problematiky byl schopen úspěšně úlohy nakonfigurovat a otestovat.
This bachelor thesis focuses on selecting server services such as FTP, DHCP, VPN, NAT and SNMP and their implementation in operating system Windows Server 2008 R2 and linux distribution Debian. The theoretical part analyzes the problems of TCP/IP protocol including addressing in IPv4 and IPv6 environments. In next chapters, thesis contains detailed descriptions of individual services, their principles, security, etc. The last part is focused on the description of the laboratory task, their activities and contribution to student and also software used in the implementation tasks. The result of laboratory work is created job on the configuration of individual services in both operating systems. Tasks are made for students without previous knowledge of the problem, so they can successfully configure and test these tasks.
Description
Citation
BRÁZDA, L. Instalace, konfigurace a testování serverových služeb typu DHCP, FTP, VPN, NAT a SNMP v prostředí IPv4 a IPv6 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Teleinformatika
Comittee
doc. Ing. Vladimír Kapoun, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vojtěch Fiala (člen) Ing. Martin Koutný, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Rášo, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Mácha, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hasmanda (člen)
Date of acceptance
2012-06-13
Defence
Jaké možnosti sířových rozhraní virtuálních počítačů je možné nastavit ve VirtualBoxu a jak se liší jejich možnosti? Jaká je výhoda vlastní ruční konfigurace v porovnání se systémy LAMP a jinými předkonfigurovanými distribucemi?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO