Model měření výšky hladiny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá v teoretické části popsáním a vysvětlením principů a možností, jak měřit výšku hladiny. Jsou zde objasněny jednotlivé druhy a typy snímačů k měření výšky hladiny. Dále je popsán software a hardware, který se používá k měření, či ovládání mnohých systémů a soustav. Praktická část práce spočívá v návrhu a vlastní realizaci modelu měření výšky hladiny včetně jeho řízení. V neposlední řadě také vytvoření jednak návodu na obsluhu laboratorního pracoviště, a dále vytvoření příslušného měřícího a ovládacího software v systému Control Web 6. Práce se především zaměřuje na modelové přiblížení této problematiky potřebám pro účely laboratorní výuky.
This master's thesis is engaged in its theoretical part of the description and explanation principles and possibility how to the level measurement. There are clear up individual kinds and types of sensors to the level measurement. Further is described software and hardware which is employing to the measurement or control many systems and circuitry. A practical part consists in suggestion and self realization a model of level measurement including his controlling. Last but not least too creation partly instruction to attendance laboratory workspace and further creation several measuring and control software in the system named Control Web 6. Work is above all focusing on model approach of this problems needs for purposes laboratory teaching.
Description
Citation
PAVLIŠ, M. Model měření výšky hladiny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Dr. RNDr. Lubomír Smutný, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Ivan Taufer, DrSc. (místopředseda) doc. Ing. Anton Kachaňák, CSc. (člen) doc. Ing. Eva Kureková, CSc. (člen) doc. Ing. Jaroslav Šeminský, CSc. (člen) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen)
Date of acceptance
2009-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO